Generalni štrajk u „Željeznicama RS“?

703_1
BANJALUKA | Skupština akcionara „Železnica Republike Srpske“ zakazana za četvrtak završena je i pre nego što je počela. Zbog nedostatka kvoruma nije moglo biti rasprave o imenovanju novog Nadzornog odbora i razmatranju drugih zahteva sindikalnih organizacija preduzeća.

Sednici se, najverovatnije zbog puta premijerke Željke Cvijanović u SAD, nisu odazvali predstavnici Vlade Srpske, koja je i većinski vlasnik ŽRS. Na njenu adresu su u ovoj nedelji predstavnici šest sindikata pismenim putem dostavili svojevrsni ultimatum sa listom zahteva. Među njima su isplata 70 odsto neisplaćenog dela plate za mart, redovna isplata plata za naredne mesece, punog iznosa toplog obroka i razlike neisplaćenih toplih obroka za poslednje tri godine, kao i troškova prevoza na posao.

Od svega toga do petaka im je ispunjen samo jedan zahtev, isplaćeno im je 70 odsto preostalog dela plate za mart, dok će po svemu sudeći svi ostali dočekati ponedeljak. To bi trebalo da znači da će sidikalne vođe doneti odluku o štrajku, čime će situacija u ŽRS biti dovedena do usijanja.

Osim toga što zbog isteka mandata Nadzornog odbora još 30. marta nemaju ovaj upravljački organ, „Železnice RS“ od ponedeljka ostaju i bez generalnog direktora, jer Draganu Savanoviću upravo tada ističe mandat.

Htela ne htela, Vlada će se zbog svega ovoga morati ozbiljnije pozabaviti problemom ovog sistema, koji je jedna od ključnih poluga privrede u Srpskoj. Posebno što u Upravi ŽRS vlada mišljenje da su u celom slučaju i u najavama štrajka uključeni i politički motivi. Sindikati smatraju da preduzeće smišljeno u stečaj guraju rukovodstvo i neki visoko pozicionirani stranački i vladini funkcioneri.

Zbog toga su sindikalci i zapretili generalnom obustavom rada, a da li će do nje zaista i doći biće poznato već u ponedeljak.

Prema informacijama do kojih su došli mediji, od 3.000 zaposlenih u ŽRS za opciju štrajka, ukoliko im se ispune istaknuti zahtevi, tek je polovina radnika. Kako god bilo, dođe li do obustave, korist od toga imaće ponajviše prevoznici iz FBiH, jer bi se u tom slučaju oni morali angažovati za prevoz ugovorenih tereta od strane ŽRS, posebno rude iz rudnika Omarska do Zenice. Protivnici štrajka čak proturaju tezu da je „kamionski lobi“ iz drugog entiteta i te kako zainteresovan za takav scenario i čak da finansijski podstrekavaju pojedine sindikaliste da povedu štrajk.

Po toj „teoriji zavere“ lobisti zauzvrat traže da on traje minimalno dva meseca, kako bi do tog perioda oni bili angažovani i preuzeli posao ŽRS.

Novosti