Гладијаторице – симбол сексепила, статуса и модног укуса

20150627141258_312403
Ово љето, наша стопала не излазе из ципела сачињених од мноштва ременчића, популарно званих Гладијаторице.

Занимљиво је да је овај тип ципела настао из чисте потребе те као најосновнији и најобичнији тип обуће – нешто чврсто причвршћено за ногу. Но, ускоро је постао симболом сексепила, класе, статуса и модног укуса. Након старих Грка и Римљана, повратак су доживеле у 60-има, када су дизајнери комбиновали уз веома популарне кратке минице, а вољели су их и хипици који су им дали бохо тоуцх.

Иако се већ коју годину настоје пробити и поставити као тренд, ово су љето то засигурно успјеле. Сандала која своје корене вуче још из Антике, не допушта да ју се избаци из модних ормара ис писта 21. вијека па је тако неизбежан детаљ куда год погледате. Од толиких модела и боја врти нам се у глави те разбијамо главу питањем: „Који модел одабрати?“.

Како их носити

Клои

Бренд који обожава њежне боје и кројеве, гладијаторке препоручује у бохо варијанти. Пробудите дијете цвијећа у себи и носите их уз прозрачне бијеле хаљине, наглашене детаљима од чипке. Иако би уз ову хаљину, одговарале и црне гладијаторке те исте не би одузеле дашак романтике, послушајте Клои и узмите оне пудерасте или беж.

Колчи

Овај бразилски бренд, гладијаторке види у потпуно другачијем издању. Ако питате њих, ове ИН ципеле носе модерне бунтовнице које се не боје бити примијећене. Осим што ће посегнути за детаљем за који знају да ће сви гледати у њега, још ће га додатно нагласити јарким колоритом.

Бек Бриџ

Уколико у свој оутфит желите унијети дашак бохо стила, али волите јарке боје и принтове те бијелу сматрате досадном, умјесто бијеле, као што то препоручује Цхлое, можете посегнути за неком оваквом лепршавом туником и црним гладијаторкама, преноси Буди-ин.ба.

Ђанбатиста Вали

Овај бренд гладијаторке види на начин на који су га видјели дизајнери у еклектичним 60-има – на кратке равно сјечене хаљине у живим бојама и узорцима.

Зиваго

Равне ципеле с ременчићима нису везане само за дневне комбинације, него и уз вечерње. С оним златним, у сарадњи са елегантном вечерњом хаљином, изгледаћете изузетно софистицирано.

Викторија Сикрит

И Вицторијине анђелице их носе па ако питате креативце који стоје иза овог бренда, гладијаторке можете носити и на доње рубље.