Aktuelno

Godinu dana od smrti Nebojše Glogovca

Programom „Sjećanje na Nebojšu Glogovca“ Jugoslovensko-dramsko pozorište i Udruženje dramskih umjetnika Srbije obilježilo je večeras godinu dana od smrti ovog velikana srpskog glumišta.

Prikazan je kratki film Radivoja Andrića o velikom glumcu i predstavljena je monografija „Nebojša Glogovac“ autora Tatjane Nježić.

Reditelj Gorčin Stojanović rekao je da ljepota duše Glogovca sada, godinu dana nakon njegove smrti, još više izbija na vidjelo, a bila je očevidna i dok je Nebojša bio živ.

Autor monografije „Nebojša Glogovac“ Tatjana Nježić kaže da je monografija još jedan pogled u dubinu, u promišljenost, ljudskost, toplinu, a u isto vrijeme i u dostojanstvenost i nevjerovatnu čvrstinu ovog velikana srpskog glumišta.

Glogovac je preminuo nakon kraće bolesti prije godinu dana, u 49. godini.

Nebojša Glogovac je odigrao više od 70 filmskih i televizijskih uloga, od kojih su najpoznatije u ostvarenjima „Kad porastem biću Kengur“, „Porodično blago“, „Nebeska udica“ i „Klopka“.

Posthumno su mu dodijeljene najzačajnije pozorišne nagrade „Miloš Žutić“ za ulogu Hamleta i Dobričin prsten za životno djelo.

SRNA