Grabar-Kitarović: Hrvatska nastavlja sa snažnom podrškom Kosovu

TACI KITAROVIC
ZAGREB | Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u Zagrebu, u razgovoru sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Hašimom Tačijem, da će Hrvatska i dalje Kosovu pružati snažnu podršku i prenositi svoja znanja i iskustva na evropskom i evroatlantskom putu.
Tokom susreta potvrđeni su prijateljski odnosi Zagreba i Prištine, kao i obostrana želja za jačanjem saradnje u oblasti privrede, saopšteno je iz kabineta hrvatske predsjednice.
Razmotrena je, takođe, i saradnja u jugoistočnoj Evropi na području energetskih i infrastrukturnih projekata.
Tači, koji je čestitao Grabar-Kitarovićevoj na izboru za predsjednicu Hrvatske, izvijestio je o reformama koje preduzimaju kosovske vlasti, približavanju Evropskoj uniji, kao i o trenutnim bilateralnim odnosima sa susjedima.
Naglasio je, takođe, i snažnu podršku zaštiti i promociji prava hrvatske nacionalne manjine na Kosovu, kao i visoki stepen uključnosti albanske zajednice u hrvatsko društvo.
Tači je u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj, tokom koje će se sastati i sa predsjednikom Sabora Josipom Lekom i šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić.
Kako je javila Hrvatska televizija, Tačija će po podne primiti i premijer Zoran Milanović, a sastaće se i sa predstavnicima udruženja Albanaca, koji su se borili na hrvatskoj strani u ratovima s početka 1990.
Agencije