Град Требиње са 40.000 КМ финансира уређење простора око борачке зграде у Горици

ТРЕБИЊЕ │ У требињском насељу Горица почело је околно уређење око зграде за борачке категорије, за које је из буџета града издвојено око 40.000 КМ, потврдио је Срни градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Ћурић је истакао да ће овим пројектом бити ријешен проблем прилаза самој згради, али и изграђена нова паркинг мјеста, чиме ће станарима бити обезбијеђени бољи услови за становање, с обзиром на то да у згради, породица погинулих бораца, живе и породице ратних војних инвалида.

„Мјесна заједница Горица је делегирала овај проблем као приоритет. Средства су обезбијеђена, а радови ће бити завршени у наредном периоду“, навео је Ћурић.

Он је истакао да је овим још једном доказано да за градску управу кампања не траје 15 дана, већ 365.

„Иако су избори завршени јуче, то је за нас у градској управи била само формалност, јер нема стајања, иду лијепи дани и биће интензивирана сва градилишта у Требињу“, казао је Ћурић.

Становници ове зграде не крију одушевљење. Послије три године, од када су уселили, напокон ће имати адекватан прилаз својим становима.

„Хвала надлежним што су наш проблем уврстили као приоритет. Ово ће мојим комшијама и мени много значити“, каже је један од станара зграде.

Кључеви станова у згради за борачке категорије уручени су 2016. године.

У њој се налази 11 стамбених јединица.

Влада Републике Српске је изградњу ове зграде издвојила 387.000 КМ, док је град Требиње обезбиједио земљиште, пројектну документацију и инФаструктурне прикључке.

Извор: Срна