Градоначелник Мирко Ћурић позвао суграђане на ВЕЛИКУ АКЦИЈУ УРЕЂЕЊА ГРАДА

ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Требиња Мирко Ћурић позвао је суграђане на велику акцију уређења града, која ће бити одржана 21. марта, на Свјетски дан шума и први дан прољећа.

Ћурић је напоменуо да се у ово вријеме сваке године организује акција уређења града, што је ове године посебно значајано због посљедица незапамћеног олујног невремена које је Требиње погодило прије двадесетак дана.

„Позивам све грађане, институције, јавне установе, предузећа, мјесне заједнице, власнике пословних простора, школе, омладинске организације и удружења грађана, заједнице етажних власника да дају свој допринос очувању, заштити и унапређењу животне средине, комуналној и здравственој хигијени и љепшем изгледу нашег града“, истакао је Ћурић.

У позиву градоначелника наведено је да ће Град Требиње са својим службама обезбиједити бесплатан одвоз прикупљеног комуналног и кабастог отпада, те да ће све надлежне службе Града Требиња бити ангажоване на уређењу града и услузи грађанима.

„Циљ који је постављен остварићемо кроз чишћење и уређење јавних површина, уређења дрвореда, садњом нових садница, уређењем обале ријеке Требишњице, путних комуникација, дјечијих игралишта, излетишта, уклањања нелегалних депонија“, поручио је Ћурић, додајући да све потребне информације у вези са акцијом уређења грађани могу сазнати позивом на бесплатан број 121 оперативног центра ЈУ „Eкологија и безбједност Требиње“.

Радио Требиње