Градоначелник Петровић приредио пријем за шампионке РС

ТРЕБИЊЕ I Градоначелник Требиња Лука Петровић организовао је данас пријем за кошаркашице, стручни штаб и управу ЖКК „Требиње 03“ поводом освајања титуле шампиона РС.

Малене ће у наредној сезони играти у такмичењу резервисаном за најбоље бх. клубове, као и под новим именом „Леотар 03“, јер су постали чланови Спортског друштва „Леотар“.

Петровић је изразио задовољство што овај клуб има потенцијал и што ће у наредном периоду моћи да се ослони на домаће снаге и обећао да ће Градска управа у наредном периоду да значајније подржи овај клуб.

„За нову сезону у Премијер лиги БиХ биће им потребна значајна финансијска средства и ми ћемо их подржати путем Спортског друштва ‘Леотар’, као и све друге активности клуба, а све са циљем да што више дјеце тренира у овом клубу и промовише наш град“, навео је Петровић.

Он је рекао да ће Градска управа свим играчицама шампионског тима ЖКК „Требиње 03“ купити по пар нови спортских патика.

Драган Мрдић, предсједник ЖКК клуба „Требиње 03“ је истакао да су све млађе селекције на такмичењима у РС и БиХ освојили медаље.

„Градска управа нас подржава и ми смо јој узвратили освајањем титуле шампиона РС. Надамо се да ћемо у Премијер лиги БиХ освојити значајан резултат, али најважније је да држимо дјецу на окупу и да тренирају, како би постали добри људи на понос нашег града“, истакао је Мрдић.

Милорад Надаждин, тренер ЖКК клуба „Требиње 03“ захвалио се градској управи на подршци у прошлој сезони која је за њих била одлична, како за пинорке, тако и за кадеткиње, јуниорке и први тим.

„Ова дјеца могу много и сигурно су најбоља у свим селекцијама у БиХ“, рекао је Надаждин.

Снежана Достинић, капитен „малених“ се захвалила градоначелнику на помоћи и обећала да ће у наредном периоду да тренирају још квалитетније и озбиљније, како би се најбоље представиле у такмичењу резервисаном за најбоље бх. клубове.

ЖКК „Требиње 03“ броји око 120 кошаркашица у свим узрасним категоријама.

Д.М.