Градови у којима ћете пожељети да радите!

20150717123338_315936

Позната ревизорска кућа „Прицеwатерхоусе Цооперс“ направила је 2014. године истраживање о томе који градови су имају најбоље могућности за запослење.

Ово је њихова листа десет градова у којима ће млади, који желе да се добро запосле, пронаћи свој посао из снова, преносе портали из региона.

Чикаго
Трећи највећи град САД има веома повољне цијене. Квалитет живота и ваздуха су веома добри. Међу најбољим је градовима када је у питању пословање, а прави је рај за правнике којима је просјечна годишња зарада 110.060 долара. Други високо плаћени послови су руководеће позиције, посао из области компјутера и математике, архитектуре и инжењеринга.

Сиднеј
Овај град је дуго имао велики углед када је ријеч о равнотежи посла и живота. За ПwЦ је број један када је у питању одрживост и живот. Сиднеј је један од великих центара финансија, производње и културе, што га ставља на ову листу пословних прилика.

Хонконг
Један од најбољих градова када је у питању квалитет живота. Економска слобода је на највишем нивоу као, а очекивања цијелог свијета су висока када је ријеч о стилу живљења.

Стокхолм
Град, који се развија невјероватном брзином, садржи бројне пословне могућности. Првенствено у области технологије са скоро 700 хајтек компанија. Град много обраћа пажњу и на одрживост зелене технологије. Неки сматрају да је ово најбољи град за почетак пословања.

Париз
Када је ријеч о интелектуалном капиталу и иновацијама Париз је број један. Пун је фантастичних музеја, библиотека и поштованих универзитета који шире ум и унапређују појединце који желе да раде овдје. Такође, ово је град са најнижом стопом незапослености у Европи. Највише плате имаће они који желе да се баве људским ресурсима, продајом и финансијама.

Сан Франциско
Пословну атрактивност овом граду дају сједишта неких од највећих свјетских компанија. Многе велике компаније, као што је Гоогле, имају испоставе овдје. У платама ће уживати људи на руководећим позицијама, у здравству, правници, математичари и у ИТ сектору.

Торонто
Живот у овом граду је одличан, а акценат је стављен на безбједност, здравље, инфраструктуру, сигурност и транспорт. Дистрибуција, индустрија и финансије су пословни центри са фокусом на банкарство и берзу.

Сингапур
Краси ПwЦ листу развијеним транспортом, инфраструктуром, градским капијама и лакоћом пословања. Његова економија је у електроници, хемикалијама и услужним дјелатностима, док центар града управља богатством. Одлично је мјесто за људе из различитих бранши. Његова привреда је рангирана као најотворенија у свијету, са најмање корупције и највише пробизниса.

Њујорк
Центар САД са безброј могућности у свим индустријама. Град са највећом лакоћом пословања је један од најпожељнијих градова за живот на свијету. Велики послови се праве у финансијама и на берзи док су за индивидуалце најбољи мода, издаваштво, забава и технологија.

Лондон
Град са најбољом могућношћу запосљења данашњице. Дом је многих свјетских милијардера са фокусом на финансирање међународних послова. Високи руководиоци, љекари, директори маркетинга и продаје и правници могу наћи послове са високим примањима.