Градска скупштина сутра усваја буџет за 2019.

ТРЕБИЊЕ │ Скупштина града Требиња на сутрашњем засједању требало би да усвоји буџет града за 2019. годину, у износу од 27 милиона 887 хиљада КМ , што је 3,77% мање од износа по првом ребалансу буџета за ову годину.

Укупно планирана буџетска средства већа су за 257.000 КМ у односу на раније усвојени нацрт, у првом реду јер су због повећања тржишне вриједности некретнина, на захтјев надлежног одјељења, планирани и већи приходи од продаје градског земљишта.

Према приједлогу буџета у 2019. година за капиталне инвестиције биће издвојено више од 5 милиона КМ.

Претходно би одборници требало да усвоје други ребаланс буџета за ову годину, у укупном износу од 27 милиона 751 хиљада КМ, што је за 4,24% мање у односу на раније ребалансирани буџет.

Пред одборницима биће и програми заједничке комуналне потрошње, одржавања локалних и некатегорисаних путева и уређења грађевинског земљишта на подручју града за наредну годину, са измјенама и допунама програма за 2018, а у складу са буџетским корецијама предвиђеним другим ребалансом.

Скупштина би требало да донесе и одлуку о условима организовања, начину коришћења и наплати паркирања возила на јавним паркиралиштима у граду.

Почетак сједнице је у 10 часова, уз директан пренос на таласу Радио Требиња.

Р.С.