Градски оркестар из Стоца седми пут пред требињском публиком

ТРЕБИЊЕ │ У љетној башти хотела „Платани“ вечерас је приређен већ традиционални годишњи концерт лимене музике Градског оркестра из Стоца.

Столачки музичари седми пут гостују у Требињу представљајући свој препознатљиви репертоар популарних композиција поп, рок и народне музике аранжираних за блех-оркестар.

Џемал Туцаковић, члан управног одбора и басиста у саставу, истиче да је Градски оркестар најстарија столачка институција, основана још 1931. године, да броји тридесетак чланова и наступа широм земље и континента, те да организује и малу школу музике – одакле и подмлађују састав новостасалим музичарима.

Немамо музичку школу, све што се музички образује – образује се кроз оркестар. Требиње има музичку школу, а никако да направите оркестар. Ми смо вољни помоћи, али никако да та прича поново отпочне – јер је Требиње некада имало оркестар“, подсјећа Турковић.

Млађи колега из састава Амар Турковић истиче да је Градски оркестар успио да споји бројне тешко спојиве различитости – све старосне доби, вјере и нације, због чега је и ријетко позитивна прича у Стоцу, који се „у медијима представља као град – случај“.

Доласку под требињске платане увијек се радује.

„Најљепше ми је кад дођемо у Требиње, овдје нас тако прихвате да се осјећамо као код своје куће“, каже Турковић.

Гостовање Градског оркестра из Стоца и ове године приредила је Туристичка организација града Требиња.

Р.С.