„Графичко бијенале младих БиХ“ отворено у Културном центру

ТРЕБИЊЕ | Изложба „Графичко бијенале младих“ на којој су своје радове представили студенти академија ликовних умјетности из Сарајева, Бања Луке, Широког Бријега и Требиња, отворена је вечерас у галерији Културног центра.

Покретач пројекта „Графичко бијенале младих БиХ“  је Босански културни центар Кантона Сарајево, а његов идејни творац  Данис Фејзић, професор на АЛУ Сарајево, указао је на значај и репутацију графичке сцене у БиХ.

„Надам се да ће Бијенале израсти у лијепу традицију и афирмисати младу креативну снагу у БиХ, те јој пружити шансу да на квалитетан начин експонира своје ликовне опсервације“, изјавио је Фејзић.

Пројекат „Графичко бијенале младих БиХ“ је такмичарског карактера, а побједник првог Бијенала је Никола Каштеровић из Брчког, а биће му организована и самостална изложба у галерији Босанског културног центра Кантона Сарајево.

Стручни жири Бијенала додијелио је и специјална признања, од којих је једно припало и нашем Радивоју Милићу са АЛУ Требиње.

Поставку радова, 42 графичка листа, младих аутора из цијеле БиХ, одабраних од стране сручног жирија, требињска публика ће моћи погледати наредних петнаестак дана.

М.И.