Грубач: Еминентни стручњаци обављају прегледе у требињској Болници

ТРЕБИЊЕ l Листе са именима и до неколико стотина пацијената који су претходних мјесеци чекали на кардиолошке и друге прегледе у Болници Требиње анулиране су захваљујући ангажовању спољних, еминентних љекара из свих области медицине, што ће се и убудуће практиковати, рекао је директор ове здравствене установе Борислав Грубач.

Грубач је за овај викенд, 14. и 15. јула, најавио да ће у Болници прегледе ће обављати доктор Ненад Ратковић, интерниста-кардиолог са Војномедицинске академије Београд који ће радити ултразвучне прегледе за 50 пацијената са подручја Херцеговине.

„Пацијенти који су заинтересовани за овај преглед потребно је да се јаве у интернистичку амбуланту Болнице уз упутницу породичног љекара“, истакао је Грубач, напомињући да се плаћа само партиципација, уколико и тог плаћања пацијенти нису ослобођени.

С обзиром да се у Болницу јавља све више дјеце са деформитетом стопала, менаџмент Болнице је ангажовао дјечијег хирурга-ортопеда Синишу Дучића, директора Универзитетске дјечије клинике Тиршова у Београду, да уради амбулантне прегледа у требињској здравственој установи, а настојаће да договоре и хируршке захвате.

Прегледи ће се радити у петак, 13. јула.

У Болници Требиње тренутно ординира и еминентни гинеколог-онколог Петар Новаковић из Каменице, који је већ одрадио једну операцију, а овог мјесеца је заказана још једна.

„Његовим ангажовањем обезбиједили смо да наши пацијенти не морају да се излажу беспотребним трошковима одлазећи у друге здравствене центре да би обавили компликованије оперативне захвате“, истакао је Грубач.

Он је подсјетио да је у претходном периоду уз подршку градоначелника Луке Петровића у овом граду одржан симпозијум кардиолога и да је том приликом прегледано више од 200 пацијената са подручја Херцеговине.

Како би се смањио број пацијената који чекају на први преглед код ендокринолога, у Болници Требиње је у јуну ординирао истакнути ендокринолог Марко Стојановић из Београда.

„Уколико пацијенти имају било каквих проблема при заказивању прегледа могу се јавити менаџменту Болнице“, рекао је Грубач.

Градоначелник Требиња Лука Петровић прије неколико мјесеци упозорио је да је недопустиво да пацијенти чекају и по неколико мјесеци да би били примљени на прегледе у Болницу Требиње, указујући да је сваки дан драгоцјен посебно за оне са тежим обољењима, због чега се приступило ангажовању еминентних љекара из других градова.

Срна