Хан каже да је бх. апликација кредибилна

376902_1

БРИСЕЛ │ Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко шаровић изјавио је за „Дневни аваз“ да му је европски комесар за проширење Јоханес Хан у Бриселу рекао да је бх. апликација за чланство у Европској унији кредибилна.

„Оно што је можда важно истаћи јесте да ми је комесар Хан казао да је наша апликација, ипак, кредибилна и да је у мору лоших вијести с избјеглицама, ратовима и кризама, на изненађење, позитивну вијест донијела Босна и Херцеговина са својом апликацијом. Још је нагласио да то прије годину дана није могао нико ни замислити. Чини ми се да су нам сада сви наклоњени да прате наш даљи напредак“, навео је шаровић.

што се тиче преговара с Европском комисијом о прилагођавању Споразума о стабилизацији и придруживању, министар шаровић наводи да ће то бити тешки преговори.

„Други круг преговара је у овом мјесецу. Биће то тешки преговори, нико не може рећи када ће бити завршени. Могу само поручити да ћемо се трудити да извучено највећи интерес БиХ. Ипак, то се мора на крају завршити, ми користимо вријеме да ојачамо нашу привреду да буде конкурентнија, како би она, без обзира на исход преговора, била на мањем удару“, навео је шаровић за „Аваз“.

Аваз