Харадинај кренуо оштро: Неће бити ЗСО

ПРИШТИНА │ Кандидат за косовског премијера Рамуш Харадинај изјавио је да ће повјерење које буде добио од бирача и појединих политичких партија „искористити за добробит Косова, а не за партијске и политичке интересе“.

Харадинај је на скупу у селу Јабланица код Ђаковице најавио да неће одступити од противљења демаркацији границе са Црном Гором, истичући да је „косовска граница на Чакору“, те да, ако буде био премијер, на Косову „неће бити мјеста ни за Заједницу српских општина, ни за Србију“, пренијели су приштински медији.

Од повратка из Француске, гдје је био у притвору по захтјеву за изручење правосуђа Србије, Харадинај је пооштрио реторику према властима у Београду и Србији.

Из Француске и по повратку на Косово критиковао је и косовску власт, да би, посљедњих дана, промијенио ставове према странкама које су у Приштини формално још на власти.

Харадинај је прије седам дана био категоричан и рекао да не постоји могућност да његова странка – Алијанса за будућност Косова, на изборима буде у коалицији са странкама које су биле у владајућој коалицији.

Супротно тим изјавама, његова АБК и Иницијатива за Косово Фатмира Лимаја потписале су касно синоћ предизборни каолициони споразум са најбројнијом странком на Косову – Демократском партијом Косова.

РТС