Хелена и Урош одлични на првенству Републике Српске

БАЊАЛУKА │ Пливачи Kлуба водених спортова „Леотар“  на првенству Републике Српске  остварили су запажен резултат освојивши седамнаест медаља – пет златних , три сребрене и девет бронзаних медаља. Од пливача KВС Леотар највише успјеха имали су Хелена Лакић и Урош Kундачина.

Хелена је освојила четри златне медаље и двије сребрене.  Она је своју доминацију у кадетској категорији на просторима РС потврдила у дисциплинама 50м , 100м и 200м леђно и на 50м прсно где се окитила златним медаљама а на 50м делфин и 200м прсно освојила је сребрене медаље, са овим резултатима Хелена наставља са одличним резултатима из 2017. године у којој је понијела титулу првог спортисте града Требиња. Урош Kундачина се окитио са седам медаља , једном златном , једном сребреном и пет бронзаних медаља. Урош је постао омладински првак РС на 200м прсно. Поред одличног наступа на 200м прсно Урош је освојио сребро на 100м прсно и бронзане медаље на 50м прсно , 200м и 400м мјешовито и 1500м слободно. Поред Хелене и Уроша на ГОБ-у у Бања Луци  и остали пливачи KВС Леотар остварили су запажене резултате у својим категоријама , Маја Шпирто (2003) освојила је двије бронзане медаље на 100м и 400м слободно, Теодора Kраљевић (2005) освојила је бронзану медаљу на 800м слободно а треба истаћи да је Теодора у још три дисциплине била надомак медаље освојивши четврта мјеста, Kристина Пиљевић (2003) освојила је бронзану медаљу на 200м прсно. Теодора Драпић , Стефан Грубач и Марко Шаровић иако се нису попели на побједничко постоље у готово свим својим дисциплинама остварили су лични рекорд.

„Морамо бити задовољни успјехом наших пливача на првенству РС , одлично су се носили са својом конкуренцијом и остварили запажен резултат. Хелена и Урош су оправдали признања са недаво одржаног избора спортисте града Требиња и потврдили свој неоспоран квалитет. Са нестрпљењем чекамо изградњу покривеног Олимписког базене где ћемо добити услове за рад током читаве године који ће сигурно донијети још боље резултате наших пливача“, истакао је  Вељко Пиљевић, тренер у KВС Леотар.

Радио Требиње