Херцег Нови представио новогодишњи и програм Празника мимозе у Требињу

stp61146
ХЕРЦЕГ НОВИ │ Туристичка организација Херцег Новог и Општина представили су у Требињу новогодишњи и програм Празника мимозе.
Презентација зимске понуде организована је у хотелу „Леотар“, а присуствовали су представници више медија из Босне и Херцеговине.
Тања Мркаић је испред Туристичке организације града казала да ће госте 31. децембра и 1. јануара забављати познати хрватски пјевач Тончи Хуљић, као и популарни Макао бенд.
“Програм на Тргу Нике Ђурковића почеће у послијеподневним сатима забавом за најмлађе, уз аниматоре и дјечије глумце. Након тога ће наступити Макао бенд, а Нову годину ћемо дочекати уз Тончија Хуљића. Дан касније, 1. јануара госте ће забављати Макао бенд”, казала је Мркаић.
Она је подсјетила да су Туристичка организација и ЈУK Херцег-фест прије некоико дана у Дворани парк успјешно промовисали овај догађај, на којем је Тончи Хуљић, уз најаву свог репертоара, извео и мали музички програм.
ПР Општине Херцег-Нови Горан Шкатарић представио је програм Празника мимозе, уз констатацију да се, као и сваке године до сада, највећи број посјетилаца очекује управо из Босне и Херцеговине.
Он је навео да су Туристичка организација и Херцег-фест, уз подршку Општине Херцег-Нови, припремили 20 дана незаборавног провода, уз наступе Харија Мата Харија и Петра Граша, као и организацију карневала цвијећа, неколико маскенбала, бербе мимозе, фестивала мимозе, рибе и вина и других догађаја, међу којима значајно мјесто заузимају дјечије активности.
Празник мимозе није само туристички догађај, то је дио традиције и историје Новљана и најљепши могући начин представљања културе и духа града”, истакао је он.
Јелена Ђурашковић је испред новоотвореног хотела Палмон Баy, једног од партнера у организацији Празника мимозе, истакла да је изазов учествовати у празнику који представља традицију Херцег Новог. Она је, такође, представила новогодишњи програм који хотел организује.
На презентацији у Требињу новогодишњи програм представиле су и туристичке организације Будве, Kотора и Цетиња и хотелијери из тих општина, уз учешће представника Националне туристичке организације Црне Горе.
ЦДМ