Херцеговачки дерби: Леотар гостује у Невесињу

НЕВЕСИЊЕ I У оквиру 21. кола Прве рукометне лиге РС вечерас ће у Невесињу снаге одмјерити домаћин Херцеговина и требињски Леотар.

Посљедњих година херцеговачки дерби доносио је доста узбуђења, у којима је углавном домаћин био успјешнији, а из табора плаво-бијелих најављују да је дошло вријеме да се та традиција прекине.

„Херцеговина је одлична екипа са доста младих и перспективних играча, али мислим да смо тренутно у бољој форми и да можем до бодова на традиционално врућем паркету у Невесињу“, рекао је Милан Симоновић тренер Леотара.

Два кола прија краја сезоне бодови сигурно више значе Леотару који има изузетну прилику за освајањем другог мјеста које води у елитни ранг такмичења, док за Херцеговину побједа значи пласман у горњи дио табеле, али и реванш за пораз у првом дијелу сезоне.

“Леотар је много боље пласиран на табели, али сматрамо да нисмо без шанси у овом мечу. Млади играчи увијек воле утакмице са фаворизованим противницима, тако да сматрамо да ће дати све од себе и показати све што знају. Вјерујем да ће нам публика дати додатну снагу да славимо у овом мечу” поручују из РК “Херцеговина”.

Утакмица у СД “Невесињка” почиње у 18 часова.

Радио Требиње