Hercegovina ponovo bez ministara

trebinje
BANJALUKA | U raspodijeli ministarskih fotelja u novom sazivu Vlade Republike Srpske Hercegovina je ponovo ostala kratkih rukava.
Ni jedan ministar nema prebivalište južno od Foče. Građani Trebinja na nova imena na spisku Željke Cvijanović ravnodušno sliježu ramenima uz kometar da je takav scenario već viđen i potpuno očekivan – u postizbornoj podjeli kolača kažu godinama nisu učestvovali.
Izbor nove Vlade pažljivo prati i Nebojša Vukanović (Lista za pravdu i red). Sa tri i po hiljade osvojenih glasova na Opštim izborima nije sjeo ni u poslaničku klupu. Neki od novoipredloženih ministara kaže osvojili su duplo manje ali trgovina je presudna tvrdi Vukanović. Odličan rezultat hercegovačkog SNSD – smatra nije nagrađen.
“Vlast je ponovo iskoristila Hercegovce i mislim da su to oni donekle i zaslužili, jer ni u prethodnoj Vladi nije bilo ministara sa područja Hercegovine, nije bilo uticajnih ljudi. Vlast nije ispunila nijedno obećanje i oni su podanički dali ogromnu podršku rekordnu i mislim da vlast kaže, što bi mi njima davala bilo kakvog funkcionera kad nas oni podržavaju ovako na prazno”, rekao je Vukanović.
Posljednji ministar iz Hercegovine u Vladi Republike Srpske bio je Radivoje Bratić. Resor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu vodio je do 2010 godine. Od tada se u kabinetu premijera nije čulo hercegovačko prezime.
Tačno je da SNSD-ovi poslanici iz Hercegovine od predsjednika stranke nisu tražili ministarsko mjesto. Kad već nisu mogli dobiti energetiku, ostale ponude nisu razmatrali, saznaje ATV. Ipak nagradi za odličan izborni rezultat i dalje se nadaju, a po njihovoj mjeri bila bi pozicija prvog čovjeka Elektroprivrede Srpske.
ATV