Aktuelno

Hor „Tribunija“ koncertom obilježio deceniju postojanja

TREBINJE I U prepunoj Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine večeras je održan godišnji koncert Mješovitog hora „Tribunija“, pod upravom Stojanke Gudelj i uz klavirsku pratnju Boba Vučura, kojim su obilježili desetogodišnjicu uspješnog rada.

Hor je osnovan u oktobru 2007. godine. Tokom godina rada hor je okupio četrdesetak pjevača, izgradio prepoznatljiv vizuelni identitet i bogat repertoar.

Stojanka Gudelj kaže da se pored decenije postojanja hora, obilježava i 125 godina horskog pjevanja u Trebinju.

„Učestvovali smo na gotovo svim svečanostima, priredbama i drugim javnim nastupima u Trebinju, Istočnoj Hercegovini i u inostranstvu. Najlakše je bilo početi, a najteže se održati i uložen je veliki trud i rad. Druženje i putovanja drži članove na okupu. Nadam se da će hor opstati u Trebinju. Voljela bih da nam se pridruži što više mladih članova“, istakla je dirigent hora.

Predsjednik hora Nataša Tučić je u pozdravnoj besjedi naročito zahvalila dirigentu i korepetitoru hora Stojanki Gudelj i Bobu Vučuru, profesorima Muzičke škole Trebinje za odličnu saradnju, kao i sponzorima – gradskoj upravi, HET-u i Elektroprivredi RS na finansijskoj podršci radu hora.

Ona je navela da je večerašnje izvođenje kompozicije „Bogorodice djevo“ S. Rahmanjinova posvećeno preminulim članovima hora Borislavki Vojičić i Željku Kruniću.

Na repertoaru su bila djela svjetovnog i duhovnog karaktera, a kao solisti nastupili su Marija Ninković, Valentina Mašić, Dražen Čučković i Milisav Sukonjica.

Gosti koncerta su bili profesori Muzičke škole Trebinje – Jelena Kovačević, klavir i Jelena Rajović, gitara, kao i kantautor Ranko Slijepčević.

Sve ove godine, nastupe hora na klaviru pratio je Bobo Vučur.

„Osjećam se kao dio hora, dugo smo prijatelji. Dosta je članova prošlo kroz ovaj hor. U sjećanju ostaju divna putovanja i nastupi. Svi koji imaju volju i misle da znaju da pjevaju, neka se priključe horu, pogotovo nedostaje muških glasova“, naveo je Vučur.

D.M.