Хуманитарна акција за седмочлану породицу Глоговац

НЕВЕСИЊЕ l У организацији Удружења Коњичана Републике Српске, синоћ је у Ресторану „Миленијум“ организовано хуманитарно вече, ради прикупљања новчаних средстава за изградњу куће седмочланој породици Сњежана Глоговца.

Брачни пар Глоговац живи у селу Бијења са петоро малољетне дјеце, а из породице нико није запослен.

Предсједник Удружења Коњичана Зоран Пологош нагласио је да је Удружење добро организовано, дјелује на цијелом подручју Републике Српске, и да се већина чланова радо одазове на хуманитарне акције.

„Хвала свима који су дошли да помогну породици Сњежана Глоговца, јер он се сам бори против највећих зала Републике Српске, а то су наталитет и одумирање села, живећи од свог рада“, рекао је Пологош.

Он је додао да је Удружење Коњичана основано прије три године са сједиштем у Требињу и има око 300 чланова.

„Циљ је да очувамо наш национални идентитет и традицију коњичког краја, јер је народ са овог простор претрпио велику голготу, а заједно са својом браћом из Невесиња одбранио је своју вјековну територију, али нажалост послије Дејтонског мировног споразума она је припала ФБиХ“, додао је Пологош.

Ова хуманитарна акција трајаће наредних десет дана, а сви који желе помоћи породици Глоговац средства могу уплатити на Жиро рачун Удружења Коњичана РС бр. 5517002229505637, Уникредит банка а.д. Бањалука, Филијала Требиње. Контакт телефон је 065/847-037.

По завршетку акције биће објављено колико је средстава прикупљено за породицу Сњежана Глоговца.

Радио Невесиње