Хуманитарно спортско вече за обољелог Луку Бајата

Са овогодишњег свечаног пријема првачића у Основној школи „Свети Сава“ Љубиње

ЉУБИЊЕ I У Љубињу ће сутра од 18 до 21 час – бити организовано хуманитарно спортско вече, са једном одбојкашком и једном фудбалском утакмицом, са које ће сав приход од улазница бити уплаћен за трошкове лијечења шестогодишњег Луке (Неђе) Бајата, ђака првог разреда љубињске Основне школе „Свети Сава“.

Малом Луки је, како нам је речено, нагло позлило већ након првог дана наставе у овој школској години, па је због компликација на уринарном тракту хитно превезен на Институт за мајку и дете у Београду, гдје би требало да буде оперисан.

Дјечак је из фамилије која има четворо дјеце, а отац и мајка су му незапослени, па у Љубињу већ неколико дана траје акција у којој грађани настоје да Бајатима у овим тренуцима колико – толико помогну.

С тим у вези, рекли су нам у Одбојкашком клубу „Љубиње“, заједно са фудбалерима из Kлуба малог фудбала „Љубиње“, и ми спортисти и спортски радници одлучили смо  да им помогнемо тако што ћемо сутра увече организовати прво одбојкашку утакмицу између нашег првог тима и ветерана Одбојкашког клуба, а потом и фудбалску утакмицу између „Љубиња“ и требињског „Леотара“.

Улазнице за обје ове спортске приредбе коштаће једну конвертибилну марку, а посјетиоцима ће бити остављена могућност да купе и више улазница или оставе неки мало већи новчани прилог за дјечака Луку Бајата и његову породицу.

За оне који живе у другим крајевима, а жељели би да помогну породици Бајат у НЛБ банци у Љубињу отворен је и број на који могу уплатити свој прилог, а тај број је:  5620088120896945, с назнаком „за породицу Бајат“.

У Одбојкашком клубу „Љубиње“, додају да су и ранијих година успјешно организовали хуманитарне спортске приредбе у сличним случајевима, па се надају да ће и овог пута њихова акција имати солидне резултате.

Хуманитарна приредба биће организована у истој оној дворани у којој је ове године организован и свечани пријем првачића из Основне школе „Свети Сава“, међу којима је био и мали Лука.

Ж. Јањић