Хуманитарно вече младих Срба из Ванкувера: 10.000 долара за школу „Алекса Шантић“ из Невесиња

vankuver1

ВАНКУВЕР l Млади Срби из Ванкувера протеклог викенда организовали су хуманитарно вече на коме су сакупљена средства за вршњаке у Републици Српској. Овај пут су сав приход намијенили средњој школи „Алекса Шантић“ у Невесињу.

Разлог за такав избор су што је овој средњој школи неопходно реновирање, а Србима у Канади није промакло да невесињски ученици и на међународним такмичењима постижу завидне резултате.

На хуманитарној вечери окупило се више од  250 гостију који су имали прилику да уживају у веома богатом програму.Наступала су два СКУД – а из Ванкувера „Млада Србадија“ и „Завичај“.

На задовољство окупљених земљака ређале су се пјесме, игре, рецитације, анегдоте…

На крају вечери и сами организатори били су презадовољни. Сакупљено је 10.000 долара.

Сви учесници програма као и музичари радили су бесплатно.

„Ово је први пут да у Ванкуверу омладина покрене иницијативу за хуманитарном вечери, да се сами организују и окупе у сали наше предивне цркве Свети Архангел Михаило, и да цјелокупни сакупљени новац упуте тамо гдје желе. Вече је надмашило сва очекивања, не само због прикупљеног новца. И родитељи српске дјеце су се нашли у чуду када се толика омладина скупила под кровом наше православне цркве – прокоментарисала је за Слободну Херцеговину Весна Вујовић (поријеклом из Невесиња) која са супругом сваке јесени организује Херцеговачко вече на обалама Пацифика.

Организатори су веома поносни на ово вече.

„Неки су говорили да осим Бадње и Васкршње вечери никад у цркви нису видјели толико младих. Када се нађе добар мотив и немогуће постаје могуће. Биће нам драго да ова средства бар мало поправе услове школовања вриједних ученика невесињске средње школе и да их охрабри сазнање да иако смо на хиљадама километара далеко мислимо на њих“ –  поручују млади Срби из Ванкувера.

Слободна Херцеговина