Inspekcija izdala 4 prekršajna naloga za neprijavljene radnike

TREBINJE │ Inspektori Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije trebinjske uprave grada u proteklih nekoliko dana su prilikom kontrole rada na crno, zbog utvrđenih nepravilnosti, izdali četiri prekršajna naloga, te izrekli novčane kazne.

Ovo je za Radio Trebinje potvrdio Bojan Čvoro, vršilac dužnosti načelnika ovog odjeljenja, koji je podsjetio da su inspekcijski organi grada Trebinja u proteklom periodu najavili pojačane kontrole neprijavljenih radnika, ali da se određeni broj poslovnih subjekata oglušio na upozorenja.

„Inspektori su proteklih nekoliko dana na terenu zatekli određene neregularnosti, a svaki izdati prekršajni nalog povlači i obavezno prijavljivanje zatečenih neprijavljenih radnika, a ova akcija će biti nastavljena i u narednom periodu“, istakao je Čvoro i apelovao na sve poslodavce da prijave radnike.

Poslovi u kojima su najčešće zatečeni radnici na crno su u proizvodnim i uslužnim oblastima, a nisu rijetkost ni u drugim privrednim granama koje podliježu inspekciji rada.

Bojan Čvoro

Čvoro je pozvao sve građane koji imaju potrebu da prijave rad na crno, da se obrate Odjeljenju za inspekcijske i poslove komunalne policije u Gradskoj upravi.

Za neprijavljene radnike kazne za pravna lica iznosi 5.000 KM, plus 500 maraka za ovlašteno lice, a za samostalne preduzetnike 2.000 KM.

M.I.