Интересовање за вртиће у Требињу веће од прошлогодишњег

ТРЕБИЊЕ │ У Јавну установу за предшколско васпитање и образовање „Наша радост“ ове школске године уписано је 430 полазника, педесет више него прошле године,  од јасличког до предшколског узраста, а још тридесетак малишана остало је неуписано.

Директор установе Александар Вукановић каже да је знатно виши број заинтересованих него претодних година, те да је међу дјецом која се још нису уписала у вртић највише оних чији родитељи желе да им малишани иду у централни објекат у насељу Брегови.

„До краја мјесеца ћемо наћи рјешење и вјероватно уписати сву дјецу, чији су родитељи изразили жељу да упишу малишане у нашу установу“, наводи он.

Јавна установа „Наша радост“ располаже са четири објекта, а цијене су као и прошле године, од 70 KМ за полудневни боравак дјеце, 120 за цјелодневни и 150 KМ за јасличку групу.

Са почетком школске године врата је отворио и објекат вртића „Србија“ у највећем требињском насељу Горица, кога похађа педесетак малишана свих узраста.

Вукановић каже да ће у новом и модерно опремљеном објекту бити осмишљени и нови садржаји, како би дјеца што креативније проводила вријеме.

М.И.