Инвестиција за Требиње будућности: Завршена изградња ВОДОВОДА ДО ДРАЖИН ДОЛА

ТРЕБИЊЕ │ Једна од најприоритетнијих инвестиција Требиња и „Водовода“ у овој години, за коју је кроз двије фазе издвојено око милион КМ – а којом ће становници Засада, Мостаћа и Дражин Дола у наредном периоду имати уредно водоснабдијевање, успјешно је приведена крају.

Према ријечима градоначелника Требиња Луке Петровића, који је данас са најближим сарадницима обишао овај дио града, ни пуњене водом базена „Града сунца“ неће утицати на притисак на славинама.

„Сада можемо да кажемо да имамо обезбијеђену сигурну воду у полиетиленским цијевима до ‘Града сунца’, односно до простора зонинг плана Ново Требиње“, појаснио је Петровић.

Према његовим ријечима, у оквиру пројекта санирани су и уочени губици воде на мрежи, чиме је овај дио Требиња водоводно ријешен у наредних 30 година.

Уз нови цјевовод урађена је и нова саобраћајница од моста у Дражин Долу до „Града сунца“, те постављена јавна расвјета, положен оптички кабл и урађен систем техничке воде.

Директор требињског „Водовода“ Спасоје Радовић истакао је су на ову инвестицију били приморани након отварања аква парка и „Града сунца“, највећег инвеститора у Херцеговини Родољуба Драшковића.

Пројекат је урађен у двије фазе, прва од моста у Дражин Долу до ‘Града сунца’ и друга од центра Требиња до моста у Дражин Долу. Укупна дужина цјевовода је око 4,5 километра“, рекао је Радовић и додао да је цјевовод, чије су цијеви промјера фи 250, стављен у функцију прије седам дана.

Поред ових радова, у наредном периоду ће бити издвојена и неопходна средства за санацију око 350 метара пута од моста на Дражин Долу до магистралног пута Требиње – Љубиње.

Р.М.