Инвестирају милион марака у опрему: Индустрија алата обиљежила крсну славу

ТРЕБИЊЕ I Индустрија алата Требиње послује позитивно, а такав тренд ће бити настављен и наредне године. Резултати су сваке године све бољи, а добит фирме за ову годину ће премашити пола милиона марака. Протекле године запослили смо 50 нових радника, купили дио опреме…За први квартал наредне године обезбиједили смо наруџбе, тако да настављамо оно што смо и зацртали, а све на добробит радника, руководства и пословних партнера.

Рекла је ово данас, поводом крсне славе предузећа Светог Архангела Михаила, Бранка Ратковић, генерални директор Свислајон Индустрије алата Требиње.

„Имамо још један мјесец  до краја године и очекујемо боље резултате него у 2016. Ове године смо имали и подршку од локалне заједнице, која је обезбиједила програм субвенција за запошљавање у реалном сектору“, рекла је Ратковић.

Она је истакла да се у овом предузећу плате исплаћују редовно.

„Нето примања су 566 КМ.  У наредној години планирали смо инвестиције у опрему у вриједности од милион марака“, казала је Бранка Ратковић, генерални директор Свислајон Индустрије алата Требиње

На прослави крсне славе Светог Архангела Михаила присуствовао је и деведесетогодишњи Јово Радуловић, један од оснивача алатнице, који је у овом предузећу радио 37 година.

Јово Радуловић

„У Индустрији алата увијек се радило добро, поштено и дисциплиновано. Много сам лијепих тренутака у овој фабрици доживио, за скоро четири десеније рада. Не само ја, него и многи други који су овдје радили, јер  овдје су биле добре плате и ово предузеће је препородило Требиње“, каже старина Јово.

На славској свечаности некад најмногољуднијег требињског привредног колектива су присуствовали некадашњи и актуелни руководиоци и радници, представници политичког живота Требиња и пословни партнери.

М.И.