Ирачанин због Марије прешао у православље

765-574-c2b0662161bca4c4fdd10742404ba0fa

Будући да је прихватио хришћанство, Таир је морао да промени и име. Сада се зове Владимир, а то није случајно, будући да је велики поштовалац руског председника Владимира Путина.

Венчали су се у Руској цркви у Београду на Дан младости, 25.маја. Он се зове Таир и пореклом је из Ирака, а она је дете из мешовитог брака. Отац јој је Србин, а мајка Рускиња. Чудан сплет околности спојио их је у Истанбулу где су се упознали пре пет година. После дуге везе, Таир је одлучио дапромени веру због љубави, и из ислама је прешао у хришћанство.

„Ја сам такав човек, због љубави сам спреман све да учиним. Марију много волим, и обечао сам јој да ћемо се венчати у православној цркви када смо добили децу“,  прича Таир, видно узбуђен што је постао Маријин муж и пред Богом.

На дан венчања, било је и крштење сина Алекса који има десет месеци, а старија сестра Сандра има три године. Избор имена није био случајан, када се споје њихова имена заједно чине – Александра.

Будући да је прихватио хришћанство, Таир је морао да промени и име. Сада се зове Владимир, а то није случајно.  Таир је велики поштовалац руског председника Владимира Путина, и како каже, одмах је знао да ће узети то православно име.

Неколико година је радио у Дубаију на пословима инфраструктуре, а сада живи и ради у Србији. Власник је фирме која се бави увозом. Живе у Борчи, а планирају отварање и вртића и Старачког дома.

Упознали су се преко Фејсбука, и то сасвим случајно. Он је тражио пријатеља који је погинуо у рату, а то је уствари био Маријин стриц. Иако под чудним околностима, дописивање на Фејсбуку је трајало чак годину дана, и окончано је упознавањем у турској престоници:

„Одлучила сам да се упознамо. Отишла сам у Истанбул и тамо га сачекала, и ето, тако се све издешавало“, кроз осмех каже Марија и додаје да јој је најбитиније да има Владимира поред себе, па небитно где су.

Из Русије у Београд је дошла са 18 година тражећи оца. До тада је живела са мајком, у малом руском граду, а онда се ођедном јавила жеља да упозна и оца. Пут ју је навео у Србију, одакле је отац пореклом. И остала је ту до данас.

Млади брачни пар живи у Борчи. а Таиров бизнис доноси довољно новца за леп живот са децом.

Питате се како је изгледало венчање?

У кругу најближе родбине и пријатеља, али како би рекле модне блогерке, фабулозно.

Бела лимузина довезла је младенце испред Руске цркве, а излазак младенаца изгледао је божанствено. Марија је имала предивну венчаницу, а у стопу ју је пратила старија ћерка Сандра.

Венчање је одржано по свим православним обичајима, а весеље је настављено до касно у ноћ.

Желимо им пуно среће у браку и још много деце!

Телеграф