Исцртали мурал пријатељства: БХ средњошколци у посјети удружењу „Сунце нам је заједничко“

ТРЕБИЊЕ │ Локални тим Асоцијације средњошколаца у Босни и Херцеговини борави у Требињу, како би заједничким осликавањем зида, испред простора удружења „Сунце нам је заједничко“  уљепшали вријеме дјеци и младима из овог удружења.

БХ Средњошколци су прије три године направили пројекат у жељи да добију новчана средства,  како би са својим другарима из нашег града маштовито осликали зид и на тај начин оплеменили простор испред зграде овог удружења.

Према ријечима Kатарине Миловић, испред локалног тима Асоцијације средњошколаца, новац у износу од 150 евра су добили од Удружења грађана „Нешто више“ из Мостара.

„Добар је осјећај када можемо помоћи неком. Јуче су другари из Удружења „Сунце нам је заједничко“ цртали на папиру, а данас сви заједно те мотиве прецртавамо на зид“, објаснила је Kатарина.

Весна Миљановић, директор удружења изразила је захвалност средњошколцима из БиХ на овој племенитој идеји.

„Овај гест је заиста диван. Дружили смо се заједно, а млади су на креативан начин украсили простор у оквиру радионице“, додала је Миљановић.

Јелена Самарџић, члан удружења каже да је пресрећна због тога што ће овај зид бити веселији, шаренији и љепши.

„Могу да кажем да уживам у данашњем дану“, додала је кроз осмијех Јелена.

А одушевљење није крила ни Јелена Мракић. „Наш зид је сада много веселији и коначно ће уљепшати овај крај и оне ружне натписе који су били до сада. Ја сам претежно цртала воће“, весело нам је објаснила Јелена.

Из Асоцијације средњошколаца БиХ поручују „Kо има воље, увијек може да помогне другоме. Да бисте неком уљепшали дан није потребан новац него воља.“

С.П.