ISIL pozvao balkanske muslimane u rat!

346676_1

Na internetu je osvanuo šokantan video u kojem borci Islamske države porijeklom sa Balkana vrbuju istomišljenike da ubijaju i truju po BiH!

„Postavljajte eksplozive ispod auta, u njihovim kućama, uzmite otrov neki, stavite im u piće, u jelo, neka crknu od muke, od otrova. Ubijajte ih na svakom mjestu, gdje god stignete, po Bosni, po Srbiji, po Sandžaku, vi to možete, Alah će vas pomoći“, poziva na snimku džihadista koji je potpisan kao Salahudin iz BiH, a inače je borac IS.

U video poruci jedan od njih porijeklom iz BiH rekao je da Zapad na čelu sa Amerikom i hrišćanska Evropa nikada neće biti zadovoljni dok sve muslimane ne preobrate u svoju vjeru, a podsjetio je i na mudžahedine koji su učestvovali u ratu u BiH.

„Prisjetite se džihada u tom ratu, i mudžahida koji su došli iz dalekih država, većinom Arapi, da odbrane vašu čast i vaše imetke… Ako vi kao narod, kao masa, ustanete protiv te bijedne vlade, možete da ih zgazite i stavite ih pod svoju čizmu“, navodi Abu Muhamad.
Dok u desnoj ruci drži dječaka, a za lijevu drži djevojčicu, Abu Marjam, za kojeg piše da je iz Albanije, a koji je, moguće je, sa Kosova, jer govori nama razumljivim jezikom, poziva „braću“ da im dođu na ratište.

Jedan od džihadista predstavio se kao „Alahov rob sa balkanskog područja“. Za sada nije poznato da li su svi džihadisti „Islamske države“ sa snimka porijeklom iz BiH ili neki od njih potiču iz drugih država.

BN TV