Ispitati poslovanje RiTE Gacko

govedarica
BANJALUKA l Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je danas da će od parlamentarnog odbora tražiti da Glavna služba za reviziju Republike Srpske provjeri poslovanje preduzeća Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko, koje je iskazalo velike gubitke.
Postavio je pitanje ko će „zaustaviti haos“ u tom javnom preduzeću, te izrazio sumnju da je u Rudniku i Termoelektrani Gacko bilo sklapanja „sumnjivih“ ugovora te pozvao Specijalno tužilaštvo da ih ispita.
Govedarica je na pres-konferenciji u Banja Luci rekao da Elektroprivreda Republike Srpske ne može da „proizvede toliko novaca koliko je potrebno vladi Željke Cvijanović zbog čega će sve platiti građani poskupljenjem struje“.
Rekao je da je Elektroprivreda Republike Srpske lani napravila gubitke u poslovanju, posebno izdvojivši Rudnik i Teremoelektranu Gacko.
Upozorio je i da se izdvajanja za plaće u Elektroprivredi Republike Srpske iz godine u godinu povećavaju te da je lani za te namjene trebalo izdvojiti 234 miliona, a 2009. je za iste namjene izdvajano 134 miliona.
Govedarica smatra i da će poskupljenje struje u Republici Srpskoj biti manje u odnosu na planirano, a sve kako bi se Vlada Republike Srpske prikazala da, navodno, pazi na standard građana.
Fena