Istraga u vezi sa prebijanjem Vučićevog brata (VIDEO)

vucicevbrat
BEOGRAD |Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je naredio provođenje istrage u vezi sa prebijanjem Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića.
Stefanović je novinarima u Palati Srbija rekao da će pripadnici niškog odreda žandarmerije, koji su u tome učestvovali, biti suspendovani.
Andrej Vučić i dvojica pripadnika njegovog obezbjeđenja pretučena su juče, kada su u centru Beograda pokušali da za vrijeme gej parade prođu kroz policijski kordon.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su njegov brat i dva pripadnika obezbjeđenja povrijeđeni i ocijenio da je došlo do prekoračenja ovlašćenja.
Pored brata premijera Vučića, Žandarmerija je pretukla i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda Siniše Malog, saznaje „Blic“. Mali se nalazio u društvu Andreja Vučića.
Na početku snimka, koji je napravila Televizija N1, vidi se kako se grupa žandarma zalijeće ka Vučiću i njegovom obezbjeđenju, sabija ih u zgradu i udara pendrecima po glavi i leđima.
Jedan od pripadnika obezbjeđenja pokušava da zaštiti Andreja Vučića, gurajući ga niz ulicu Svetozara Markovića. Nekoliko sekundi kasnije, grupa žandarma se ponovo zalijeće ka njima, uz povike: „Lezi dole“.
Pripadnici Žandarmerije potom Andreja Vučića udaraju pendrekom po leđima, koji uz vrisak pada na zemlju.


Srna/Blic