Изгорјело неколико станова

СРЕБРЕНИЦА │ Пожар у поткровљу стамбене зграде у сребреничком насељу Баратова који је захватио неколико поткровних станова и цијели кров, угашен је синоћ.

Пожар је угашен око 22.30 часова, а командир сребреничке Ватрогасне јединице Изет Суљановић каже да је причињена велика материјална штета, јер је изгорјело неколико станова и комплетна кровна конструкција зграде.

Према његовим ријечима, велика количина воде кориштена приликом гашења ушла је у више станова на нижим спратовима, па је и у њима причињена штета.

Пожар је избио синић око 19.00 часова на вентилационом отвору, који станари користе умјесто димњака и захватио је дрвене греде, а онда се проширио на кровну конструкцију и неколико поткровних станова.

Осим сребреничких ватрогасаца који су гасили пожар, на позив начелника општине Младена Грујичића одмах су се одазвали ватрогасци из сусједног Братунца са којима је дошао и начелник те општине Недељко Млађеновић и понудио помоћ.

Осим пет ватрогасних возила у гашење се укључила цистерна сребреничког Комуналног предузећа Полет, али је гашење отежавао положај зграде, којој се може прићи само са једне стране и непостојање противпожарног степеништа на објекту.

РТРС