Изложбом радова учесника завршена умјетничка колонија „Коло 2018“

 

ТРЕБИЊЕ │ У Музеју Херцеговине у Требињу синоћ је отворена изложба радова учесника овогодишње Треће међународне умјетничке колоније „Kоло 2018“.

Предсједник Скупштине Града Требиња Драгослав Бањак је, отварајући ову изложбу, истакао да је она круна свих дешавања која су била организована у оквиру овогодишње колоније.

„Ово је изложба радова које су учесници колоније оставили Музеју Херцеговине на тај начин повећавајући његово културно благо. Kо зна, можда неко за вијек или два буде имао прилике да се подсјети свих нас који смо овђе, посматрајући ове слике које настају, ево, у наше вријеме“, навео је Бањак.

Он је додао да ће Град Требиње и убудуће подржавати овакве пројекте, јер се, како је истакао, ради о врло интересантно конципираној ликовној колонији која је јако динамична и привлачи велики број посјетилаца.

Ивана Грујић, директорица требињског Музеја Херцеговине је рекла да су умјетници током пет- шест дана играли самостално али једни поред других осјећајући исту стваралачку енергију у којој настају умјетничка дјела.

„Вечерас је то коло на овим зидовима и вечерас су се умјетници, напокон, ухватили за руке“, истакла је она.

Свим учесницима додијељене су захвалнице.

Изложбом радова умјетника-учесника,  завршена је овогодишња Трећа међународна умјетничка колонија „Kоло 2018“.

У оквиру ове манифестације приређена је изложба Миомира Миша Вемића, сликара из Никшића, промовисана је монографија Наода Зорића, сликара из Kолашина, отворена изложба Афокравате Дивне Бијелић, одржан солистички концерт требињских хармоникаша Драгана Јелачића и Ненада Вишњића,  одржана аукција слика- поклон учесника колоније, а сва средства од продатих дјела су донирана за куповину аутомобила за Удружење породица са проблемом стерилитета „Бебе“ из Требиња. Ове године одржана је и Прва дјечија колонија „Kолце 2018“, као и радионица за дјецу са посебним потребама из Удружења „Сунце нам је заједничко“.

Д.Р.