Извињење недовољно, потребно хапшење

350926_1
БЕОГРАД │ Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је, поводом напада на премијера Александра Вучића у Поточарима, да није довољно само извињење члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића и вербална осуда, већ хапшење нападача и организатора.

„Захтевамо комплетну истрагу. И не само истрагу без резултата, већ хапшење и то не само директних извршилаца, већ и организатора. Ово је био покушаја убиства и линч премијера једне државе“, рекао је Дачић за данашњи Курир.

Дачић је оценио да је скандалозна и провокација изјава директора Дирекције за коордонацију полицијских тела БиХ Мирсада Вилића да је одговорност пре свега на премијеровој пратњи.

„Тражимо да се њихови државни органи покажу на делу. Овим се показало да су сви државни органи у БиХ, задужени за безбедност комеморације у Поточарима, пали на испиту“, навео је он.

„Они су били организатори скупа и нису смели да дозволе да се било шта деси. Када нама неко дође у посету, ми смо одговорни. Изјава њиховог директора је скандалозна и очекујем да се неко од ње огради“, рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је поновио да је због напада у Поточарима наш амбасадор у БиХ лично предао демарш Министарству спољних послова БиХ и нагласио да се уопште не разматра могућност повлачења амбасадора Србије у Сарајеву.
БНТВ