Још 77 ХЕКТАРА ЗЕМЉИШТА у јавном власништву понуђено закупцима

ТРЕБИЊЕ │ Градска управа расписала је данас јавни позив за давање у закуп путем усменог јавног надметања преосталих 77 хектара пољопривредног земљишта у јавном власништву, након што је раније 107 хектара овог земљишта дато закупцима путем прибављања писаних понуда.

Земљиште је понуђено у закуп искључиво ради пољопривредне производње а на период од 20 година за садњу воћака, винограда и других вишегодишњих култура, односно 10 година за ратарску, повртларску, расадничку и сточарску производњу.

Земљиште које је на располагању закупцима налази се у катастарским општинама Љубомир, Врпоље, Полице, Придворци, Чичево и Драчево, а зависно од класе земљишта цијене годишњег закупа по хектару износе између 100 и 40 КМ.

Максимална површина земљишта коју може добити један закупац за привредна друштва износи до 20 хектара, предузетнике до 10 хектара, а за физичка лица до 5 хектара.

Достављање понуда је у наредних 15 дана, а њихово отварање и поступак усменог јавног надметања заказани су за 14. јун у 11 часова у малој сали Градске управе.

Детаље јавног позива можете погледати ОВДЈЕ.

Р.С.