Još se traga za dječakom: Ima uhapšenih?

20150614084905_310119BELA CRKVA | Više od 12 sati policija traga za dječakom koji je u subotu nestao iz Banatske Subotice. Prema nezvaničnim saznanjima, ima uhapšenih u vezi sa ovim slučajem.

Kako B92 nezvanično saznaje, policija traga za automobilom tamne boje u kojem se, kako se pretpostavlja, nalazi trinaestogodišnji dječak, za kog se sumnja da je otet.

Policija nestanak karakteriše kao otmicu, ali postoji mogućnost da je po sredi nešto drugo, nezvanično saznajemo u policiji.

Kako Blic nezvanično saznaje, policija je u Margiti, selu udaljenom desetak kilometara od Vršca, privela trojicu muškaraca zbog sumnje da imaju veze sa nestankom dječaka iz Banatske Subotice.

Prema nezvaničnim informacijama, oni se ne sumnjiče da su otmičari, ali postoje sumnje da su povezani sa ovim nezapamćenim slučajem u ovom dijelu Banata.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stefan Ilić (13) je, nedaleko od svoje kuće, sa mlađim bratom ostao sam oko 11 h jer je otac morao da ode na 15 minuta. Dok su dječaci bili sami naišlo je vozilo tamne boje, Stefan je otet, a mlađi brat uspio je da pobjege, nezvanična je informacija.

Jake policijske snage zaustavljaju i pretresaju sva vozila koja se kreću iz Pančeva i Vršca, a policija proširuje potragu i na druga područja. Timovi iz beogradske policije su se uključili u potragu.

Iako se danas pojavila informacija da je granični prelaz sa Rumunijom zatvoren, policija nije zatvorila nijedan granični prelaz, ali je pojačala kontrolu na prelazima širom zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane da, ako prepoznaju dijete sa fotografije i imaju bilo kakve informacije o njemu, pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013-325-202 ili da prijave najbližoj stanici policije.

Dječak je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, opština Bela Crkva i na sebi je imao svijetlozelenu majicu, crni šorc i crne patike „starke“.

Dječak je visine 130 centimetara, braonkasta kose i braon očiju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da pančevačka policija radi na slučaju prijave nestanka trinaestogodišnjeg dječaka.