Кад руски борбени авион заплеше на арапском небу (ВИДЕО)

Ове недеље у Уједињеним Арапским Емиратима одржава се „Дубаи ваздушни шоу“, на којем се представљају готово сви водећи произвођачи војне и цивилне авиоиндустрије.

Међутим, главна звијезда био је руски борбени авион „сухој Су-35С“, који је посебно импресионирао Арапе. Емирати су најавили куповину најмање 10 ових авиона, а можда и више.

До такве одлуке су дошли након што је руски пилот већ првог дана извео праве вратоломије у ваздуху, а за осам минута на небу показао је шта све може овај авион. Су-35С показао је да вјероватно нема премца када су у питању акробације у ваздуху.

Овај авион дуг је 21,9 метара, има распон крила од 15,3 метара, а празан тежи 18,4 тоне. Максимална тежина при којој може да полети је 34,5 тона. На већим висинама „сухој Су-35С“, може да прелети 3.600 км, што се повећава за 900 км са спољним резервоарима за гориво. Може да узлети до максималне висине од 18 километара, и то за само један минут.

Нови „Сухој“ натјераће НАТО да се добро замисли. У питању је ловац четврте генерације и најмодернији је у руској војсци, бар док у састав не уђе Су-57.

Извор: Блиц