Како да заувијек оставите цигарете?

cigarete

Ако је ваша новогодишња одлука била да се у 2016. опростите од дуванског дима, ове тактике ће вам у томе помоћи.

ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ

Људи који вежбају имају мању жељу за пушењем, али ће исто тако и лакше потпуно оставити пушење уколико су физички активни.
Разна истраживања су показала да вежбање може одвратити људе од сталног размишљања о пушењу. Уз то, вежбање побољшава расположење и самопоуздање, па нећете утеху тражити у цигаретама.

КОРИШЋЕЊЕ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

Пушачи који деле своју „борбу“ и муке око остављања пушења, много су успешнији у односу на ове који се труде самостално, открила је студија са Универзитета Џорџија. Четовање на Фејсбуку вас може повезати са људима који имају исте циљеве као и ви. У контакту са другим људима можете разменити различита искуства и прихватити неке корисне савете.

ЗДРАВА ХРАНА

Конзумирање више воћа и поврћа може позитивно утицати на то да оставите цигарете или да смањите жељу за никотином.
Пожуда за цигаретама и храном су повезане, па често тело бива збуњено. Храна богата влакнима ће вам дати осећај ситости, па ћете тако избећи ту појаву збуњености тела.

МЛЕКО

Млеко пружа необичан укус у устима сличан цигаретама. Истраживачи са Универзитета Дјук открили су да пушачи имају мању жељу за пушењем уколико су претходно конзумирали млеко. Уз то што ће вам помоћи да се решите овог порока, млеко је због високог процента протеина важан елемент исхране сваког човека.
Б 92