Караван мимозе на улицама Требиња (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ | Караван мимозе из Херцег Новог стигао је у наш град, а дочекао га је велики број наших суграђана који су изашли на улице да поздраве његов свечани дефиле.

Ансамбл мажоретки, уз плесне кореографије, праћен музиком градског оркестра и паљбом тромбоњера – продефиловао је требињским улицама – од хотела „Леотар“, преко Каменог моста, Дучићеве улице и моста Ива Андрића – и нашим суграђанима донио дио атмосфере традиционалног херцегновског фестивала „Празник мимозе“.

Кловнови који су предводили весели караван дијелили су грађанима мимозе, позивајући их тако да буду дио светковина које се у нашем комшијском граду овог фебруара одржавају већ 49. пут.

Свечани дефиле поздравили су и први људи два комшијска града – градоначелник Требиња Лука Петровић и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Стеван Катић.

„Ово је регионална манифестација од значаја за цијели овај простор и драго ми је да су се наши пријатељи и браћа из Херцег Новог организовали – и посветили један дан  у овом програму нашем граду. Видите да су наши суграђани презадовољни, дошли су у великом броју да уживају у дефилеу и да их замирише цвијет мимозе“, казао је градоначелник Требиња.

Први човјек Херцег Новог истакао је да је караван мимозе обишао ових дана многе градове у региону, захваљујући чему је и њихов град имао прилику да током овогодишњих светковина дочека бројне госте из окружења.

„Желио бих да позовем и Требињце и све грађане Републике Српске да већ сутра дођу у Херцег Нови, на наш Шквер, настављамо са светковинама мимозе – половина је празника а до краја фебруара очекује нас заиста богат програм“, поручио је Катић.

У оквиру истог програма у вечерњим часовима у хотелу „Леотар“ биће организован и маскенбал. Цијена улазнице је 3 КМ, а пријава маски је од 19:30 до 20 часова на улазу у салу хотела.

Карневал мимозе у Требињу приредили су организатори „Празника мимозе“ и требињска Туристичка организација, уз покровитељство Града Требиња.

 

Р.С.