Karavan mimoze na ulicama Trebinja (FOTO)

TREBINJE | Karavan mimoze iz Herceg Novog stigao je u naš grad, a dočekao ga je veliki broj naših sugrađana koji su izašli na ulice da pozdrave njegov svečani defile.

Ansambl mažoretki, uz plesne koreografije, praćen muzikom gradskog orkestra i paljbom trombonjera – prodefilovao je trebinjskim ulicama – od hotela „Leotar“, preko Kamenog mosta, Dučićeve ulice i mosta Iva Andrića – i našim sugrađanima donio dio atmosfere tradicionalnog hercegnovskog festivala „Praznik mimoze“.

Klovnovi koji su predvodili veseli karavan dijelili su građanima mimoze, pozivajući ih tako da budu dio svetkovina koje se u našem komšijskom gradu ovog februara održavaju već 49. put.

Svečani defile pozdravili su i prvi ljudi dva komšijska grada – gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Stevan Katić.

„Ovo je regionalna manifestacija od značaja za cijeli ovaj prostor i drago mi je da su se naši prijatelji i braća iz Herceg Novog organizovali – i posvetili jedan dan  u ovom programu našem gradu. Vidite da su naši sugrađani prezadovoljni, došli su u velikom broju da uživaju u defileu i da ih zamiriše cvijet mimoze“, kazao je gradonačelnik Trebinja.

Prvi čovjek Herceg Novog istakao je da je karavan mimoze obišao ovih dana mnoge gradove u regionu, zahvaljujući čemu je i njihov grad imao priliku da tokom ovogodišnjih svetkovina dočeka brojne goste iz okruženja.

„Želio bih da pozovem i Trebinjce i sve građane Republike Srpske da već sutra dođu u Herceg Novi, na naš Škver, nastavljamo sa svetkovinama mimoze – polovina je praznika a do kraja februara očekuje nas zaista bogat program“, poručio je Katić.

U okviru istog programa u večernjim časovima u hotelu „Leotar“ biće organizovan i maskenbal. Cijena ulaznice je 3 KM, a prijava maski je od 19:30 do 20 časova na ulazu u salu hotela.

Karneval mimoze u Trebinju priredili su organizatori „Praznika mimoze“ i trebinjska Turistička organizacija, uz pokroviteljstvo Grada Trebinja.

 

R.S.