Kćerka izvršnog direktora HET-a osnovala firmu u Londonu

343979_1
TREBINJE/BIJELJINA | Redakcija „Istine“ u posjedu dokumenata koji dokazuju da djeca naših direktora imaju firme po Engleskoj.
Zbog lošeg rukovođenja sistemom uskoro bi u Republici Srpskoj trebalo da dođe do povećanja cijene električne energije. Tako će građani, po ko zna koji put morati da snose posljedice i plaćaju visoke cijene propusta i zloupotreba.Krizu ne osjećaju rukovodioci javnih preduzeća.
Tako je redakcija narodnog magazina „Istina“ došla do dokumentacije koja pokazuje da je izvršni direktor za finansijske i pravne poslove Hidroelekrana na Trebišnjici Ljubo Vuković, osnovao firmu „VUKOVIC LTD“ u elitnom dijelu južnog Londona.
Firma je osnovana i registrovana u sudskom registru preduzeća za Englesku i Vels prvog marta 2012. godine na ime njegove kćerke koja već duže živi i radi u Londonu.
Sam Vuković nedavno je priznao da je firma osnovana u Londonu, ali je rekao da ne zna čime se bavi.– Tačno je da već tri godine postoji firma „Vuković LTD“ koja je osnovana u Londonu, i njen direktor i vlasnik je moja kćerka koja je nakon studiranja ostala tamo.
Ne znam čime se firma bavi i kako posluje jer nisam putovao u London i provjeravao – kaže Vuković.
Firma je registrovana u Fulamu, jednom od najskupljih i najelitnijih dijelova Londona. Ljubo Vuković već devet godina obavlja funkciju izvršnog direktora za finansijske i pravne poslove HET, a nedavno je po drugi put izabran i za predsjednika SO Bileća.
Iako istovremeno obavlja dvije važne funkcije, državni organi nikada nisu utvrdili da li se nalazi u sukobu interesa.
Magazin „Istina“