Ко је први рекет, Ђоковић или Ђаковић?

 

765-430-09f49a08750b7f607149304397860174

Хоће ли, напокон, макар на суђењима које је најавио против министра Драгана Мектића и новинара портала „Журнал“, тужилац Горан Салиховић расвијетлити природу својих односа са Ђаковићем?!

Након што је Драган Мектић, министар безбједности Босне и Херцеговине, јавно прозвао главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине Горана Салиховића да је одговоран за цурење информација о појединим истрагама које се воде, Салиховић је одговорио да ништа од тога није истина и да ће тужити Мектића за клевету.

Након тога је портал „Журнал“ објавио транскрипт разговора између Милорада Додика, предсједника Републике Српске, и Мате Ђаковића, новинара, у то вријеме ОБН телевизије, у којем Ђаковић информише Додика да је са „шефом“(Салиховићем) завршио посао око истрага које се против Додика воде.

Услиједило је саопштење Колегија Тужилаштва БиХ, у којем се наводи да ће се провести истрага Мектићевх навода, али и најављује још једна тужба за клевету, овог пута против Журнала.

Занимљиво је да Горан Салиховић није најавио тужбу против новинара Мате Ђаковића који је, како се види из пресретнутог разговора са Додиком, злоупотријебио (или, можда, није!) своје пријатељство са тужиоцем Салиховићем.

Подсјетимо, и Ђаковић и Салиховић су из Живиница, познају се дуги низ година и често их се може виђети заједно.

Скандалозни разговор са Милорадом Додиком није једина правосудна афера у којој се посљедњих мјесеци помиње име новинара Мате Ђаковића. И у операцији „Лутка 2“ којом је био обухваћен власник „Аваза“ и лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић, у више наврата се „угурао“ новинар Ђаковић.

У пресретнутим разговорима (по налогу Тужилаштва БиХ) Радончић често разговара са Ђаковићем, што не би било спорно да су теме новинарске природе. Али, нису, углавном се говори о Тужилаштву БиХ, и о његовом челном човјеку Горану Салиховићу, Ђаковићевом пријатељу.

У разговору са једним од својих сарадника Радончић најављује (још једно од бројних) гостовање у Ђаковићевој емисији „Телеринг“ и у алузијама наговјештава да је тај свој телевизијски наступ платио…

Према неким информацијама, није искључено да тужилац Божо Михајловић у завршној ријечи на суђењу Радончићу и осталима приложи и тај сет пресретнутих разговора.

Хоће ли, напокон, макар на суђењима које је најавио против министра Драгана Мектића и новинара портала „Журнал“, тужилац Горан Салиховић расвијетлити природу својих односа са Ђаковићем?!

БНТВ