Код Добоја пронађен костур без главе?

Случајни пролазници пронашли су 26. новембра костур с одвојеном главом за који се вјерује да припада Марији Кнежевић (32) из хрватског повратничког насеља Трамошница Горња, а која је нестала још прошле године.

Када Топчагић, њени зет и кћерка Мирза и Амела Камберовић у девастираној и у коров потпуно зараслој кући наишли су на људски скелет, за који се сумња да припада несталој дјевојци, преноси „Аваз“.

У случај су се одмах укључили припадници Одјела криминалистичке полиције Полицијске управе Добој и Окружно јавно тужилаштво у Добоју, који проводе интензивне провјере на терену да би се утврдиле све чињенице.

„Мој зет је, док смо пролазили поред напуштене куће, ушао у њу због физиолошких потреба. Истрчао је и панично повикао: ‘Људи, у кући је леш!’ Када смо и ми дошле до куће, провлачећи се кроз шибље, испред улаза у кућу угледали смо људску главу. У кући је био трули леш. Једна ципела јој је била на нози, а друга у углу собе. До леша је био велики нож, а до ножа велики прамен косе“, испричала је Када.

Њена кћерка Амела због ужаса који је видјела данима не једе и не спава.

Марија је нестала у новембру прошле године. Родитељима се поруком задњи пут јавила 30. новембра 2016.

„Годину ишчекивања, годину суза и годину неизвјесности… Тада ми је послала поруку да јој је мобител у квару и да се, док га не поправи, неће моћи јављати. То је била њена посљедња порука. Ми у понедјељак идемо дати крв за ДНК. Тијело још нисмо видјели. Желимо да се ово све већ једном заврши, ми смо на измаку снаге и живаца“, прича очајна мајка Даница.

„Марија је била лијепа, веселе нарави и чувала је баку Јелицу. Кад је бака отишла у болницу, Марија је нестала. Никоме у селу није јасно откуд кости Марије у напуштеној кући, која је од баке Јелице удаљена свега неколико метара. Интересантно је да нико од људи који су је тражили није завирио у ту напуштену кућу“, прича комшиница Јела Камењашевић.

У међувремену су се у Трамошници појавиле разне приче о узроку смрти ове дјевојке, од тога да је била у забрањеној вези с мушкарцем, до тога да се отровала, па до тога да је звјерски убијена.

Независне новине