Коло српских сестара: Одјећа за најугроженије становништво

ТРЕБИЊЕ │ Удружење „Kоло српских сестара Требиње“ од почетка године подијелило је 80 пакета са храном, хигијенским артиклима и одјећом за социјално угрожене и сеоско становништво Требиња.

Јелена Одавић, предсједник Удружења каже да су помоћ обезбиједили средствима Министарства финансија РС и захваљујући  бројним донаторима.

„За наше удружење Министарство финансија обезбиједило је 4.000KМ, за које смо купили храну и хигијенске артикле за 60 пакета. Свислајон д.о. Требиње, из њиховог дисконта, донирао нам је храну за 20 пакета за најугроженије, а  око тону одјеће – продавница „Би Кул“ из нашег града“, наводи Одавићева.

Додаје да је преостала још велика количина одјеће, која ће се од сутра, сваке сриједе и суботе, до истека залиха, дијелити свим заинтересованим од 9,30-13.00 часова, у просторијама Удружења, у непосредној близини некадашње Пчеларске задруге Требиње.

Одавићева истиче и донацију Свислајон д.о. Требиње, који обезбјеђује пакетиће за Никољдан, као и да Мљекара „Пађени“ из Билеће за велике празнике, Божић и Васкрс, донира млијеко и млијечне производе за социјално угрожене.

„Свима дугујемо велику захвалност. У овим тешким временима, када је општа беспарица, много значи када се неко ко има – сјети оних којима је помоћ најпотребнија“, каже предсједник Удружења „Kоло српских сестара Требиње“.

У овом удружењу, које је основала 1991.године, тренутно је активно 12 чланица, а Одавићева, иако везана за инвалидска колица од прије двије године, с несмањеним ентузијазмом и даље несебично помаже наше најугроженије суграђане.

В.М.