Комедија у Ваљеву: Покушао пљачку али пиштољ му се распао пред шалтером

20151229112935_345277

ВАЉЕВО l Непознати младић покушао је да пластичним пиштољем опљачка пошту у ваљевском насељу Пети пук, али у тренутку када је потезао „оружје“ – пиштољ се распао!

Како сазнаје „Блиц“, покушај пљачке који се на крају претворио у комедију умјесто у драму, догодио се када је младић са навученом капуљачом преко главе, који је стајао у реду са осталим клијентима поште, дошао пред пулт и пред службеницу бацио пластичну кесу уз повик „дај паре“.

Она му је „мртва хладна“ одбрусила у смислу „дечко, уозбиљи се, људи чекају у реду иза тебе“, после чега је он поновио претњу.

У том тренутку пришао му је и радник обезбјеђења, такође му рекао да „не ствара гужву“, а онда је младић из јакне извукао „оружје“.

Радник обезбјеђења га је ухватио за руку и у том тренутку, како се испоставило, пластиканер вјероватно кинеске производње се распао – препричава један од очевидаца покушаја пљачке, додајући да се успаничени „лопов у покушају“, праћен смјехом грађана из реда пред шалтером, потом дао у бијег.

У полицији је „Блицу“ потврђено за овај случај, уз напомену да се за неспретним лоповом трага. Ова градска пошта, иначе, неколико пута је била на мети правих разбојника, а последњи пут 27. децембра прошле године када је до провале дошло током ноћи али поштанска каса није тада обијена.
Блиц