Kонцентрациони логор у Црној Гори постаје луксузно одмаралиште

20160118185445_348608

ПОДГОРИЦА │ Црногорска влада дала је зелено свјетло за пројект на острвцету Мамула, некадашњем концентрационом логору за вријеме Другог свјетског рата.

Мамула ће тако постати луксузно одмаралиште са хотелом, ноћним клубом, спа центром и ресторанима.

То је одлука је која је изазвала бијес породица оних који су били затворени на Мамули док је био под окупацијом фашиста предвођених Бенитом Мусолинијем.

Циљ компаније Орасцом, која води цијели пројект је претворити Мамулу у дестинацију за богаташе, који ће уживати у погледу на море и палме, вечерама на пространим вањским терасама, беацх клубовима у којима ће се организовати разноразне забаве, а на располагању ће им бити и марина за суперјахте.

Ово је пројект тежак 15 милиона еура, за који влада Црне Горе тврди да ће отворити 200 радних мјеста.

Острво познато и под називом Ластавица се налази се на улазу је у Боку Kоторску, у близини границе с Хрватском. Острвом доминира тврђава саграђена 1853. године, која је саграђена под аустро-угарском влашћу, а која је служила како би се острво одбранило од напада са мора, пише Даилy Маил.

Мамула је ненасељено острво на којем се ништа не користи, а током Другог свјетског рата био је логор за више од 2.000 људи. Стотине логораша је мучено, изгладњавано и убијено на на њему, а према писању Балкан Инсигхта, најмлађи затвореник на острву била је беба стара само осам дана.

На острву су почињени стравични злочини, а били су затварани антифашисти и цивили из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске.
НН, Даилyмаил