Konstituisan Predstavnički dom PS BiH

308414_1
SARAJEVO | U Sarajevu je konstituisan Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Poslanici su položili svečanu izjavu i izabrali Kolegijum Predstavničkog doma.
Za presjedavajućeg Kolegijuma Predstavničkog doma izabran je Šefik DŽaferović ,iz SDA. Prvi zamjenik je Borjana Krišto iz HDZ-a BiH, a drugi zamjenik Mladen Bosić iz SDS-a.U toku je pauza, nakon koje će poslanici novog saziva Predstavničkog doma izabrati članove Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH izabrao je Komisiju za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.U Komisiju su izabrani Lazar Prodanović iz SNSD-a, Aleksandra Pandurević iz SDS-a, Asim Sarajlić iz SDA, Damir Bećirović iz Demokratskog fronta, Fehim Škaljić iz Saveza za bolju budućnost BiH, Mirsad Mešić iz SDP-a BiH i Vjekoslav Bevanda iz koalicije HNS-a. Po automatizmu, u Komisiju su ušli i predstavnici stranaka koje imaju po jednog poslanika u Predstavničkom domu, a to su Momčilo Novaković iz PDP-NDP, Јovan Vukovljak iz DNS-NS-SRS, Diana Zelenika iz HDZ-a 1990, Zaim Backović iz BPS-a i Јasmin Emrić iz A-SDA.
Zaključujući sjednicu predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik DŽaferović podsjetio je poslanike da u narednih sedam dana treba da izaberu parlamentarne komisije i formiraju poslaničke klubove.

BNTV