Контрапротеста власти у Српској неће бити!

3815640_1

БАЊАЛУКА | Потпредсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Игор Црнадак увјерен је да власти у Републици Српски (РС) неће организовати контрапротесте у исто вријеме када и опозиција најављује протесте због тешког стања у Републици Српској.

„Убијеђен сам да је најава контрапротеста била само идеја која се појавила, али да се на њих неће ићи, јер би то била катастрофа“, изјавио је данас Црнадак.

Најаве предсједника Републике Српске и СНСД-а Милорада Додика да ће власт организовати контрапротесте, јер су представници Савеза за промјене, како је рекао, издајници Републике Српске на нивоу БиХ, сматра бесмисленим ставом, којем не жели ни да даје велики значај.

„За мене је највећи издајник онај ко је пљачкао народ и буџет Републике Српске, уништавао предузећа и банке. Тек ћемо врло јасно видјети ко је тај ко је издао Републику Српску, а то неће бити ничија политичка процјена, ни власти ни опозиције у Републици Српској, навео је Црнадак.

Поновио је да су представници Савеза за промјене и ПДП као његов дио, за годину и по дана у власти на нивоу БиХ, радили на начин да им је на првом мјесту била Република Српска, уз став да су могуће реформе и европски пут БиХ, али уз поштовање улоге Републике Српске.

Наглашава да се на мирним протестима које опозиција у Републици Српској најављује наредног мјесеца жели да на једном мјесту снажно демонстрира огромно незадовољство економско-социјалним стањем у Републици Српској, које осјети већина грађана.

ФЕНА