Kошаркаши Леотара дочекују Братунац

ТРЕБИЊЕ l Kошаркаше Леотара у сриједу, 18. априла очекује мајсторица у полуфиналној серији доигравања за првака Републике Српске против одличне екипе Братунца која је у другој утакмици славила са 80:63.

„Након изузетно дугачког и напорног путовања могу бити задовољан како смо отворили меч и игром у прве двије четвртине. Међутим, трећи период игре у потпуности је припао домаћим кошаркашима у коме  су остварили круцијалну предност и практично обезбиједили побједу. Моју играчи нису имали адекватну реакцију која је договорена у свлачионици и кад томе додамо различит критеријум суђења пораз је био неизбјежан. Покушали смо у четвртој четвртини неким мини серијама да спустимо предност домаћина, али већина главних играча оптерећена личним грешкама није могла у потпуности преокренути резултат“, рекао је Дражен Шегрт, стратег Леотара који је један од најзаслужнијих за феноменалну сезону кошаркаша Леотара.

Треба истаћи да је Леотар пред почетак сезоне остао без главног спонзора, те да је већина играча промијенила средину и да се до посљедњег тренутка није знало да ли ће кошаркаши Леотара уопште почети првенство, само један пораз у лигашком дијелу такмичења раван је научној фантастици који ни највећи оптимисти нису очекивали. Такође, не треба занемарити ни допринос дијела Управе предвођене Александром Вујићем који су уложили максимум напора да обезбиједе нормално функционисање клуба.

„Све је то иза нас, а пред нама је мајсторица за улазак у финале и потпуно смо томе фокусирани. Исправићемо грешке из прошлог меча и потпуно спремно дочекујемо Братунац. Вјерујем у своје момке да могу изборити финале и позивам све оне којима је Леотар у срцу да дођу на меч и подрже ове играче који су кроз читаво првенство показали како се воли и како се бори за грб на дресу. Заиста нам је публика давала вјетар у леђа током читаве сезоне и вјерујем да ћемо у сриједу имати пуну дворану те да ћемо се заједно на крају радовати“, додао је на крају Дражен Шегрт тренер Леотара.

Меч је заказан за сриједу 18. априла у спортској дворани „Милош Мрдић“ у Бреговима са почетком у 19:30 часова.

Радио Требиње