Košarkaški turnir okupio ekipe iz regiona

TREBINJE │ U Trebinju je večeras otvoren prvi Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva  za dječake rođene 2004. godine,  na kome učestvuje osam ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Pomoćnik ministra, porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović je izrazio zadovoljstvo što su se upravo  vrhunske ekipe mladih košarkaša  sastale u Trebinju, gradu sporta i omladine.

„Ono što je sigurno je da ni  Republika Srpska ni BiH ne moraju da brinu za budućnost košarke“, istakao je Jaćimović  i čestitao domaćinu KK „Leotar“ na dobro organizovanom turniru.

Jaćimović je rekao da je zadovoljstvo gledati mlade košarkaše koji stasavaju u prave profesionalce, te im poželio da jednog dana budu poput Dejana Bodiroge, Milana Gurovića i drugih košarkaških  asova.

Otvarajući Međunarodni turnir prijateljstva, predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak je istakao da  su Srbija, Crna Gora i Republika Srpska  rasadnici košarkaških talenata globalnog značaja.

„Fizičke predispozicije ljudi i njihova psihička stabilnost, uz nesumnjiv kvalitet  lokalnih košarkaških stručnjaka ključni su faktor takvog statusa  ovih prostora“, istakao je Banjak.

On je dodao da u tom smislu posebno vrijedi pomenuti Trebinje, prvenstveno ako se traži razlog za organizaciju jednog ovakvog turnira.

„Trebinje je grad gdje su rođeni  ili vode porijeklo mnogi košarkaši koji su stekli svjetsku reputaciju poput Predraga Danilovića, Milenka Savovića, Milana Gurovića, Dejana Bodiroge i mnogih drugih“, istakao je Banjak .

On je naglasio da je Trebinje lokalna zajednica koja mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu, podsjećajući da je u toku izgradnja zatvorenog bazena , atletskog kompleksa, , pomoćnog fudbalskog terena, , kao i mnogih drugih objekata koji uz izuzetno povoljnu klimu omogućavaju kvalitetne pripreme  i takmičenja sportista svih nivoa.

Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva  održava se Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ i traje dva dana.

Radio Trebinje